Wandelweekend Nazomers Sauerland

Dit weekend zit vol!

Vrijdag 20 september tot en met maandag 23 september 2024

 

Een wandelweekend met 2 leuke extra activiteiten in combinatie met mooie wandelingen!

 

Het Sauerland staat bekend als het ‘Land van de 1000 bergen’ en is een aantrekkelijk wandelgebied op slechts enkele uren rijden van huis. Het middelgebergte strekt zich uit over een gebied van 5.000 km² en biedt een gevarieerd landschap. Soms wandel je door dichte bossen, dan langs uitgestrekte weilanden en glinsterende meren. 

 

Vrijdag 20 september 2024 - wandeling 7,5 km en een bezoek aan Bergwerk Ramsbeck

We vertrekken stipt om 8.30 uur vanuit Bergambacht en rijden langs de opstapplaasten naar Rams

Boven de grond: idyllische heuvels. Ondergronds: een tijdreis door ongeveer 1000 jaar mijnbouwgeschiedenis aan boord van een mijntrein uit de jaren 1950. In het midden van de 19e eeuw werkten hier meer dan 2.000 mijnwerkers - immigranten uit Saksen en de Harz die hun fortuin zochten in het Ramsbeckse mijnbouwgebied. Ertswinning en smelten op grote schaal veranderen de plaats in een soort Ruhrgebied in het Hochsauerland voor een paar jaar ..

We wandelen 7,5 km van de 11 km lange mijnwerkerspad met uitzicht op de mijnberg. Hij staat blauw aangegeven dus wandelt makkelijk weg!

Daarna rijden we naar het huis en installeren we ons. Voor avondeten zoeken we een restaurant in het dorpje.

 

Zaterdag 21 september 2024 - Rondwandeling 16 km

Vandaag rijden we naar Warstein waar we een bezoek brengen aan Warnsteiner Welt. Voordat we de brouwerij zelf bezoeken, nemen we plaats in de brouwerijbioscoop, oftewel ons ‘Rotarium’ – 360°-multimediatheater. Een elektronisch gestuurd draaiplatform beweegt de toeschouwers direct naar de actuele scène zodat ze zich altijd middenin het verhaal bevinden en de 270 jaar oude brouwtraditie van dichtbij kunnen beleven. Na de demonstratie neem je de trein over ons terrein, dat ongeveer 63 voetbalvelden groot is. Je reist door onze brouwerij, langs de gisttanks, ziet het bottelproces en ervaart hoe ons bier per spoor wordt vervoerd. Want we hebben ook ons eigen treinspoor. En op het einde mogen we natuurlijk de bier proeven!

Deze dag maken we ook een mooie rondwandeling van 16 km bij het plaatsje Eversberg. We wandelen hierbij naar het hoogste punt van het Arnsberger Wald en beklimmen de Lörmecke-toren, een futuristisch ogende contructie met 204 treden en een hoogte van 35 meter. Ook deze route is blauw en makkelijk weg te wandelen. We zoeken weer een eetgelegenheid uit voor het diner.

 

Zondag 22 september 2024 - Rondwandeling 20 km

Dit keer wandelen we direct vanaf onze verblijfplaats, hierdoor hebben we de hele dag de tijd om die 20 km te wandelen. Bosgenot in het Schmallenberger Sauerland - van het Huna Natuurreservaat naar het Bödefeld Bos. Een route puur natuur! Hij staat als rood aangegeven maar heeft mooi bospaden, we overbruggen ongeveer 330 hoogtemeter over de gehele afstand. Onderweg gebruiken we onze zelf meegenomen lunch. Geen horeca onderweg. We overleggen wat we met avondeten doen.

 

 

Maandag 23 september 2024 - Rondwandeling 13,5 km

Een wandeling grotendeels over bospaden met een kleine steilere klim naar de Ehmsenhütte dat een schitterend uitzicht geeft op Arnsberg. Arnsberg zelf is een schilderachtig dorpje gelegen in Westfalen aan de rand van het natuurpark Arnsbergwald. De wandeling begint buiten Arnsberg maar we rijden nog naar het dorpje om daar op het terras het weekend af te sluiten.

 

Het Huis

Deze vakantiewoning heeft 6 slaapkamers, dus een ieder heeft een eigen kamer. Een woonkamer en een volledig uitgeruste keuken. Het huis heeft een bijzondere indeling. De woonkamer bevindt zich op de bovenste verdieping waardoor we een prachtig uitsicht hebben over het dorpje Bödefeld. De woon/leefkeuken is zeer ruim en bevindt zich op de begane grond. Er zijn 3 badkamers, verdeeld over de 3 verdiepingen.

Het ontbijt wordt door ons verzorgt en tijdens het ontbijt kunt u uw lunchpakket klaarmaken. In het huis mag niet gerookt worden.