Nieuws

 

29 mei 2024

We schrijven eind mei en dat wil zeggen dat de lente wandelweekenden er op zitten. Ondanks het wispelturige weer hebben we het alle drie de weekenden getroffen met slechts 1 wandeling die geheel in regen viel. Maar ook deze had zijn charme want het leek wel of we in een tropisch regenwoud wandelde!  1 x is het ziekenhuis bezocht voor een wandelaarster die uitgleed en daarbij een breuk opliep in haar pinktopje. Ik kan melden dat het gelukkig goed geneest! Tussen het tweede en derde wandelweekend in, is de bus weer door de apk keuring gekomen dus we kunnen weer een jaar voorruit. Het is nu uit kijken naar het zomerse Hannover wandelweekend..... even ietsies anders maar ook volgeboekt. Dan nog het laatste weekend in Oktober als de herfstbladeren weer aan de bomen zitten, maar eerst van de zomer genieten!

 

12 januari 2024

De kop van het nieuwe jaar is er af! Feestdagen achter de rug en weer met frisse blik kijken we vooruit. Inmiddels zitten 3 van de 4 wandelweekenden vol en is er slechts nog 1 plekje vrij voor de mooi maar pittige Lahnwanderweg. Ook heb ik inmiddels het onderkomen geregeld voor het allerlaaste wandelweekend van dit jaar, de 4de editie van de Eifelsteig. Ik ben dit weekend nog aan het uitwerken maar staat gepland voor 25 tot en met 28 oktober 2024. Safe the Date!

 

2 december 2023

Omdat er meerdere belangstellende waren, heb ik het geluk dat ik voor het wandelweekend Trier en Echternach nog 3 kamers heb weten te bemachtigen. Dit betekent dat het deelnemersaantal is verhoogd naar 8 en rijden we met het busje en een personenauto. Dit is echt het maximale aantal wat we mee kunnen nemen en maximale groepsgrootte.

Update: 15.30 uur... ook dit weekend zit weer vol

 

5 november 2023

Het laatste wandelweekend dit jaar zit er op! Na 7 weekenden met mooi weer, was deze laatste editie met 2 gehele dagen regen. Toch mocht dat de pret niet drukken. De herfst kwam vol tot zijn recht. Ook van dit weekend zijn er weer foto's geupload, neem gerust een kijkje!

De nieuwe wandelweekenden worden komende weken uitgewerkt en de voorwaarden worden met ingang van het nieuwe jaar aangepast dus lees ze door alvorens je je aanmeldt.

 

20 oktober 2023

Sinds begin september heb ik mijn D-rijbewijs aan de wilgen gehangen. Ik kan steeds slechter tegen de onregelmatigheid. Daarom heb ik er voor gekozen om weer als zelfstandige aan het werk te gaan. Ik heb in het verleden een goed lopende pedicurepraktijk gehad en afgelopen weken heb ik mijn kennis opgefrist en besloten om per 1 november a.s. officieel weer als Jolanda, pedicure aan huis, aan de slag te gaan. Hierdoor kan ik zelf bepalen wanneer en hoe lang ik werk en kan dit zeer goed combineren met mijn wandelweekenden! 

Voor dit jaar nog 1 wandelweekend te gaan. Begin december zullen er sowieso 4 wandelweekenden voor volgend jaar op de website staan. De overige volgen in de loop van volgend jaar.

 

19 augustus 2023

Omdat het zó mooi is in de herfst in de Eifel heb ik gezocht en gezocht en het is gelukt om toch nog kamers te boeken. Een nieuw wandelweekend staat nu online. Wie het eerst komt die het eerst maalt.......

 

6 augustus 2023 - 12.30 uur

Naar aanleiding van mijn verstuurde mail over het laatste herstweekend in oktober naar Trier, kan ik melden dat ik voldoende deelnemers heb om het te gaan boeken. De eenpersoons kamers zijn bezet. Spoedig volgt het weekend uitgeschreven op de website.

18.30 Update: tot mijn grote verbazing zijn de laatste kamers reeds vergeven door de jeugdherberg. Gisteren eind van de middag nog beschikbaar....Zo snel kan het dus gaan! Dus dit weekend kan  helaas niet plaatsvinden, wat ikzelf ook zeer spijtig vind.

 

17 juli 2023

Vanaf 2024 worden de wandelweekenden niet meer van vrijdag tot en met maandag uitgevoerd maar van donderdag tot en met zondag. Dit omdat mijn vaste werkdag maandag wordt en de weekenden mij geen dagen kosten.

De datum is bekend voor het 3de wandelweekend Eifelsteig in 2024. Dat wordt van donderdag 11 april tot en met zondag 14 april 2024. Safe the date. Het weekend zal binnenkort uitgewerkt en online komen

 

28 juni 2023

Ons Camino avontuur is voorbij. We zijn 19 dagen weggeweest. Ik heb 16 dagen gewandeld, 2 rustdagen en 1 reisdag gehad. Totaal 407 kilometer gewandeld vanaf huis, door België naar Rocroi in Frankrijk. Gemiddeld 24 kilometer per dag, met temperaturen die opliepen tot wel 33 graden. Ik had gemiddeld 6 kilo op mijn rug, waarvan 3,5 liter vocht, 1.2 kilo gewicht rugzak en de rest aan eten, garmin, fotocamera, en overige. Ik ging wandelen om alleen me, meself and I met mijn gedachten te zijn. Echter die gedachten kwamen niet! Ik was totaal mindfull! Ik zag, rook, hoorde en voelde. Niets meer, niets minder.  Vandaar ook dat de overige 10 dagen geen toegevoegde waarde meer hadden voor mij. Prachtige foto's gemaakt. Rocroi is een mooi startpunt voor als mijn lichaam en geest weer schreeuwt om weg te zijn! Voor nu is prima. 

 

De bus vandaag weer helemaal tip top klaargemaakt voor het eerstvolgende wandelweekend Müllerthal in Juli. Uiteraard erg veel zin in! Voor het weekend in augustus "Light Naturpark Wildeshauser Geest" is een annulering binnen gekomen, dus 1 plekje vrij. (update 29-6  plekje is al weer opgevuld)

 

1 juni 2023

De 3 lente wandelweekenden zitten er op en zijn zeer geslaagd op alle gebieden, de foto's zijn inmiddels geplaats op deze site. Ik kijk uit naar de 3 zomer wandelweekenden waarvan ikzelf er 2 zonder André zal uitvoeren. Voor alsnog zitten alle weekenden vol, daar ben ik natuurlijk erg blij mee!

 

De bus is nu helemaal gereed gemaakt voor ons Camino avontuur van 28 dagen. Ik heb overwogen om een blog bij te houden maar uiteindelijk besloten om dit niet te doen. Ik ga proberen om zo veel mogelijk offline te zijn en proberen af te kikken van het social media gebruik. Mocht je eens willen informeren hoe het gaat dan kan dat natuurlijk wél telefonisch, mits ik bereik heb in the middle of nowhere. Een leuk en gezellig gesprek sla ik niet af! En de telefoon blijft standby in mijn rugzak voor noodgevallen.

 

Verder wens ik iedereen een fijne zomer toe!

 

25 april 2023

Wegens annulering is er een plekje vrijgekomen voor het wandelweekend Rothaarsteig, deel 2, medio mei. Update: 12.01 uur, plekje is vergeven!

 

25 april 2023

 

BELANGRIJK!

Tot op heden heb ik voor elk van de weekenden wel een afmelding/annulering binnen. Hoewel er aanmeldingen zijn/waren voor de reservelijst, bleek na aanschrijving de reservelijst-deelnemers toch niet meer te kunnen. Ik heb al eerder gevraagd dat wanneer je op de reservelijst wilt/komt om even te laten weten als je niet meer kunt. Zo blijft de website up te date. Echter nu dit niet gebeurt, heb ik besloten om niet meer met de reservelijsten te werken. De regels bij belangrijk worden veranderd. Zo wordt ook de naam van pagina BELANGRIJK gewijzigd in VOORWAARDEN.

 

25 maart 2023

Wegens annulering is er 1 plekje vrijgekomen voor het wandelweekend Eifelsteig deel 2, eind april. 10 april is de inschrijving gesloten!

 

 

22 maart 2023

Vandaag weer allerlei technieken en wetenswaardigheden met betrekking tot het verlenen van eerste hulp bijgeschaaft. Ook 2 nieuwe technieken geleerd zoals het toepassen van een tourniquet en hemostatisch gaas. Ik hoop van ganser harte het niet te hoeven toepassen maar fijn dat het is opgefrist, zo aan het begin van een nieuw wandelseizoen!

 

 

10 maart 2023

DagDroomWandeling: Vrijdag 14 april 2023 - BetuweBloesem - 18 km - 10.30 uur

Het is een rondwandeling. Vanaf het stationnetje Beesd wandelen we richting het dorpje Enspijk, langs Landgoed Noordenhoek naar Deil en vandaar naar Geldermalsen. Hier steken we de Linge over door het plaatsje Tricht over de Lingedijk en Appeldijk richting Mariënwaardt en vervolgens door terug naar het Station.

  • beginpunt: station Beesd, geen toilet of horeca aanwezig. Het is maar klein.
  • Halverwege kunnen we een horecastop maken, maar bij mooi weer nuttigen we ons zelfmeegenomen eten en drinken bij een bankje.
  • Het is overwegend verhard pad.
  • Er mogen honden mee. 
  • Géén eindtijd, want gezelligheid kent geen tijd.
  • Maximaal 9 personen kunnen inschrijven, geen kosten aan verbonden. Drankjes etc voor eigen rekening.

Aantal aanmeldingen:  2

 

 

10 maart 2023

Uit de statistieken blijkt dat 70% mobiel, 25% desktop en 5% een tablet gebruikt om mijn site te bezoeken. Daarom heb ik op de site de tekst uitlijning aangepast zodat het beter leesbaar is.

Omdat ik in juni/juli 28 dagen Camino gaat lopen vanuit huis en ik veel vragen krijg of men mijn avonturen kan volgen, zal ik onderzoeken of ik hier een bloglink kan plaatsen. 

 

9 maart 2023

Het nieuwe weekend staat vanaf nu online!

 

4 maart 2023

Ik heb mijn baan als buschauffeur op het OV opgezegd en ben per 1 maart als oproepkracht Touringcarchauffeur begonnen. Dit betekent voor mij dat ik niet meer gebonden ben aan een werkrooster en ik zelf kan bepalen wanneer ík wil werken. Voor Droomwandelingen betekent dit dat ik nog een extra weekend in kan plannen. Dit zal het weekend zijn van vrijdag 21 juli tot en met maandag 24 juli 2023. We zullen wandelen in het Müllerthal gebied in Luxemburg. Let op: het wordt een weekend voor wandelaars met een zeer goede wandelconditie.

Met de uitwerking van het weekend ben ik nog bezig en het kan nog tot een week duren eer het op de website staat. Safe the date!

 

23 februari 2023

 

ik heb wegens een blessure een annulering binnen voor het wandelweekend NaturWanderPark DeLux. Dat is het weekend met Pasen van vrijdag 7 tot en met maandag 10 april. Het is een tweepersoonskamer met aparte bedden. Die kan ook voor allééngebruik. Dus 1 of 2 personen kunnen zich nog inschrijven. Interesse? Ik hoor het graag zo spoedig mogelijk. Wie het eerst komt die het eerst maalt.....

 

15 januari 2023

Beste mede-wandelaars,

ter vervanging van 1 of 2 nieuwsbrieven, vindt u, hier vanaf heden een "nieuws"-pagina. Hier ga ik mededelingen en nieuwtjes plaatsen, zoals nieuw ingeplande wandelweekenden en/of dagwandelingen. Eventuele vragen en/of opmerkingen over een nieuwsfeitje kunnen te aller tijden via het contactformulier elders op deze site gesteld, danwel gegeven worden. Ik stuur slechts nog 1x per jaar een directe nieuwsbrief en dat is in de maand december met een terugblik op het afgelopen jaar en een vooruitblik op het komende jaar. 

 

Hartelijke groeten,

Jolanda