DIT WEEKEND ZIT VOL!

Wandelweekend "Light" Münsterland

Vrijdag 19 augustus tot en met Maandag 22 augustus 2022

Vrijdag

Ik vertrek stipt om 9.30 uur vanaf Bergambacht en rij langs de carpoolplaatsen van uw keuze en dan door naar het Hotel in Nordkirchen.  Waar we rond de klok van 13 uur aan zullen komen. We checken in en wandelen door het plaatsje. Nemen plaats bij een bakkerij of konditorei voor lunch (héérlijk die Kuchen) om vervolgens een wandeling te gaan maken van circa 10 km, waar we ongeveer 2,5 uur over zullen doen. Het is een vrij vlakke wandeling. 60 meters hoogteverschil.

Nadat we ergens gegeten hebben, gaan degene, die dit bij reservering hebben aangegeven, naar Schloss Nordkirchen voor een openluchtbioscoop op de binnenplaats van het slot. Hier wordt de film Spencer om 20.45 uur vertoond. De film gaat over de laatste kerst van Lady Di. Duurt 117 minuten. Vele scenes zijn in dit slot opgenomen. U moet er vanuit gaan dat de film of in het engels is en duits ondertiteld óf nagesynchroniseerd in het Duits.

Zaterdag

We nuttigen het ontbijt en gaan daarna op weg naar Lüdinghausen. Hier staat ook een wandeling van circa 10 km gepland. We bezoeken eerst de burcht (entree inbegrepen) en daarna gaan we aan de wandel. Ook deze wandeling is vrij vlak. 40 meters hoogteverschil. Onderweg nemen we nog een kijkje bij het biologisch/natuur educatief centrum. Als we rond zijn, gaan we naar het centrum en pikken we een terrasje voor lunch, of voor degene die dat wilt, kunnen hun lunch kopen bij de supermarkt.

In de loop van de middag rijden we naar Seppenrade op 5 km afstand. Hier wandelen we door een mooie grote rozentuin en rond de Wolfsschlucht. Een wandeling van slechts 2 km. Daarna terug naar het Hotel en overleggen we waar we zullen gaan eten.

Zondag

Na het ontbijt rijden we naar Cappenberg waar we een rondwandeling hebben van 12,5 km. Er staat zo'n kleine 3,5 uur voor. Deze wandelen heeft 100 meters hoogteverschil en is ook niet moeilijk.  Schloss Cappenberg bezoeken we niet, wel de watertoren voor het uitzicht. Aan het eind van de wandeling bekijken we of we nog een uurtje een kegelbahn kunnen reserveren bij Café Alte Kegelbahn, gelegen bij het Schloss.

Maandag

Alweer de laatste dag. Na het ontbijt checken we uit, laden de koffers in en rijden naar de Halterner Stausee en de Westruper Heide. Het is augustus dus ik ga er van uit dat de heide bloeit.

Hier parkeer ik de bus en vandaar uit maken we 2 wandelingen. De eerste wandeling is 8 km en daar staat 2 uur voor. Deze gaat een stukje langs de Halterner Stausee en over de Westruperner Heide. Bij terugkomst gaan we naar de bootverhuur en gaan we met 2 4persoons waterfietsen het meer op voor 1,5 uur. Daarna staat er nog een mooie rondwandelingtje op van 4 km voor de duur van 1 uur. Deze wandeling loopt langs het water de Stever die de Haltener Stausee en de Hullerner Stausee met elkaar verbind.

Daarna is het tijd om huiswaarts te rijden. 

De verwachtte aankomsttijd in Bergambacht ligt tussen 18.30 en 19.00 uur. De afstapplaatsen dus iets eerder.

 

 

OPMERKING

Het hotel wat ik heb geboekt, heeft geen restaurant meer. Er wordt hier dus ook géén ontbijt geserveerd. Er zijn een tweetal bakkerijen in de buurt waar ik probeer ontbijt te regelen, mocht dit niet lukken dan zal ik inkopen doen bij de supermarkt en kunnen we dit in een ruimte in het hotel nuttigen. 

Wilt u mee naar de openluchtbioscoop dan verneem ik dat graag. Ik moet van te voren kaartjes kopen. Er mogen geen eigen eten en drinken meegenomen worden en ook drankjes moet ik  van te voren reserveren. Een prijsvoorbeeld: film + 1 drankje kost € 13,75